Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

επιπλα στη νεα ιωνια

Στη χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ εστιάζει το Reuters, κάνοντας λόγο για αποτυχία εξασφάλισης συμμετοχής του 50% των ψηφοφόρων στη διαδικασία. «Η προτεινόμενη αλλαγή ονόματος είναι μέρος συμφωνίας που επιτεύχθηκε τον Ιούνιο από τον φιλοδυτικό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ με την Ελλάδα προκειμένου να επιλυθεί η διαμάχη για το όνομα της χώρας, η οποία είχε εμποδίσει την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ» αναφέρει το δημοσίευμα.


παιχνίδι μπομπ σφουγγαράκης delivery

αφρατη βασιλοπιτα τσουρεκι

Πολιτική κρίση προ των πυλών για την ΠΓΔΜ εκτιμά ο Guardian, χαρακτηρίζοντας ως «απροσδόκητα χαμηλή» την προσέλευση των ψηφοφόρων «σε ένα ιστορικό δημοψήφισμα» σχετικά με τη μετονομασία της γείτονος χώρας. «Οι πολίτες ρωτήθηκαν αν ενστερνίζονται μια συμφωνία ορόσημο με την Ελλάδα, καίριο βήμα για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.


«Hχηρότατα αντιφατικό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» γράφουν οι New York Times και αναφορικά με τη χαμηλή συμμετοχή εκτιμούν ότι δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση και στη Δύση, που είχε πιέσει πολύ για να υπάρξει μια στιβαρή λαϊκή εντολή.


επιπλα στη νεα ιωνια

«Ωστόσο, η χαμηλή συμμετοχή δυσκολεύει την έγκριση της συμφωνίας με την Ελλάδα από το κοινοβούλιο. Η μειωμένη συμμετοχή δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση και στη Δύση, που είχε πιέσει πολύ για να υπάρξει μια στιβαρή λαϊκή εντολή, αν και το κυβερνών κόμμα έχει την πεποίθηση πως θα εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους στο κοινοβούλιο για την έγκριση της αλλαγής της ονομασίας της χώρας. Το ζήτημα αυτό δίχασε την "Μακεδονία", ενώ Δυτικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως η Ρωσία κινήθηκε δραστήρια για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, διενεργώντας εκστρατείες παραπληροφόρησης μέσω Διαδικτύου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου